Viziune pleurală

Cauze Cauza exactă a tumorilor fibroase solitare rămâne necunoscută. Unele tumori fibroase solitare sunt asociate cu sindromul paraneoplazic Doege-Potter, cauzat dezvoltarea prin IGF-2 a unei tumori.

Factori de risc Există un singur factor specific viziune pleurală poate crește riscul de a dezvolta tumori fibroase solitare — tratament radiologic anterior al unei tumori. Complicații Eventualele complicații care pot apărea în urma unei tumori fibroase solitare includ următoarele: Excizia incompletă a tumorii Ptoza palpebrală coborârea pleoapelor superioare sau inferioare Hemoragie retrobulbară complicație care amenință vederea Vizibilitate redusă sau diplopie dublă viziune Degenerare malignă Tratament Scopul principal în tratarea tumorilor fibroase solitare este eliminarea completă a tumorii și prevenirea viziune pleurală.
Pleura are doua foite, cea exterioara inveleste cutia toracica, iar cea interna numita si pleura viscerala acopera plaminii. Spatiul ingust dintre cele doua foite contine o cantitate foarte mica de lichid cu rol de lubrifiere. Pleureziile pot fi rezultatul unor boli ale altor organe inima, rinichi sau ficat sau pot fi rezultatul unei boli sau inflamatii directe a pleurei.
Opțiunile de tratament pentru tumorile fibroase solitare constau în: Chirurgie: o procedură chirurgicală care implică îndepărtarea tumorii și o cantitate mică de viziune pleurală sănătos care o înconjoară margine de siguranță. Posibilitatea intervenției chirurgicale depinde de locul în care a apărut tumora și de extensia sa.
Terapia radiologică: un tip de terapie care utilizează raze X pentru a micsora tumora, astfel încât este viziune pleurală ușor de excizat complet în timpul intervenției chirurgicale.

Chimioterapia: un tip de terapie care utilizează medicamente anti-canceroase pentru a distruge celulele canceroase și pentru a reduce riscul de răspândire metastazare a tumorii în alte zone ale corpului. Faceți o rezervare Completați informațiile dvs.
