Oftalmologie vitroasă, Dezlipirea posterioară de corp vitros


Spitalul de Oftalmologie Infosan Ce reprezintă muştele sau scamele pe care le sesizăm în aria câmpului vizual atunci când mişcăm privirea sau când privim un fond luminos?

oftalmologie vitroasă viziune și gimnastică pentru ochi

Pentru început, oftalmologie vitroasă să ştim faptul că în interiorul ochiului se află un gel special sau aşa-zisul corp vitros. Pe măsură ce trece timpul, corpul vitros începe să-şi piardă consistenţa şi să devină mai lichid, având ca rezultat detaşarea lui de la nivelul retinei cu care se află în contact direct.

Cum se manifestă decolarea posterioară de vitros Simptomele sunt reprezentate de apariţia unor muşte, oftalmologie vitroasă de pânză de păianjen, puncte negre plutitoare, mici flash-uri luminoase percepute în aria vizuală.

oftalmologie vitroasă miopie de la ochi uscați

De obicei, aceste simptome nu reprezintă motive de îngrijorare, însă trebuie făcută diferenţa dintre decolarea posterioară de vitros şi ruptura sau decolarea de retină, care reprezintă diagnostice ce trebuie să fie tratate în urgenţă, pentru a nu duce la orbire. Au declanșat deja procedurile Dacă observaţi înmulţirea flash-urilor luminoase şi persistenţa lor, scăderea vederii, apariţia unui văl persistent ce oftalmologie vitroasă mişcă în aria vizuală sau apariţia bruscă a punctelor negre şi creşterea numărului şi oftalmologie vitroasă lor, trebuie să vă prezentaţi de urgenţă la un control oftalmologic!

oftalmologie vitroasă viziune creveți mantis

Decolarea posterioară de vitros: cauze şi factori de risc Decolarea posterioară de vitros reprezintă un proces evolutiv fiziologic des întâlnit în jurul vârstei de 65 de ani, dar nu este exclus să apară şi mai repede, în jurul vârstei de de ani, mai ales dacă asociem factori de risc precum: miopia.